EVA Air utasszállító repülőgép típusok 

DREAMLINER 787-9 és 787-10

Az EVA Air légitársaság 2019. május 9-től a Taipei Bécs Taipei és a Taipei Bangkok Bécs Bangkok Taipei útvonalon eddig használt Boeing 777-300 típusú repülőgépeket, a korszerűbb Boeing 787-9-es típusú Dreamliner repülőgépekre cserélte.

Az EVA Air célja, hogy az utazás örömteli és pihentető élmény legyen az utasok számára.
A Dreamliner könnyebb szerkezete, az új generációs hajtóművek, szárnyprofilja és korszerű repülésirányító rendszereinek köszönhetően 20%-kal alacsonyabb üzemanyag fogyasztású, mint hasonló méretű piaci vetélytársai.

A légitársaság számára a Dreamliner igen fontos mérföldkő, mely a flottamodernizáció és a megújulási program része. Az EVA Air 2022 végéig összesen 24 Dreamliner repülőgépet állít forgalomba. Négy darab B787-9-est és húsz darab 787-10-est, melyet 2019 II. negyedévtől folyamatosan vesz át.
Az EVA Air a B787-9 típus hatótávolsága 13 000 km, mely lehetővé teszi, hogy Taipei-Bécs, Taipei- Brisbane vagy Taipei-Vancover útvonalon közlekedjen.

Az első EVA Air Dreamliner repülőgépe különleges festést kapott. Erőteljes zöld és narancssárga szalagjai az Evergreen Cégcsoport színvilágát képviselik. A Boeing 787 Dreamliner felépítéséhez használt technológiák környezetbaráttá teszik a repülőgépet. A Boeing 787-es törzsének, szárnyának és belső terének jelentős részét kompozit anyagok nagyarányú felhasználásával készítették. A hagyományos alumíniumötvözetű repülőgépekkel összehasonlítva ezek a fejlett anyagok jelentősen csökkentik a repülőgép összsúlyát és korróziójának valószínűségét, így mérsékelve a karbantartási költségeket.

A GE fejlett GEnx motorjai 20% -kal csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, szemben a hagyományos széles törzsű repülőgépekkel. Az új hajtóművek sokkal csendesebbek, a magas üzemanyag-hatékonyság és hatótávolság messze felülmúlja a versenytársait. A Dreamliner törzsformájának köszönhetően, nagyobb a belmagasság, mint a Boeing 777-es repülőgépeken, ezáltal jobb a komfortérzet, szellősebb az utastér.
A Dreamliner utasterében 1900 méternek megfelelő a levegő oxigénszintje és nyomása jóval páradúsabb, mint a hagyományos repülőgépeken. Az optimális kabinnyomás kevésbé teszi fárasztóvá az utazást. A magasabb vér-oxigénszintnek köszönhetően pedig csökken a fejfájás és az intenzív fáradtság kialakulásának az esélye. A minden eddiginél nagyobb, szemmagasságban elhelyezkedő ablakoknak és a több beáramló fénynek köszönhetően a középső üléseken is élvezetes az utazás. A Boeing 787 fejlett légszűrő rendszerrel rendelkezik, amely jobb minőségű levegőt biztosít, a szűrők a kórokozók mellett a kellemetlen szagokat is kiszűrik a levegőből.

A LED kabinvilágítás a felére csökkenti az energiaigényt. A minden eddiginél nagyobb, szemmagasságban elhelyezkedő ablakok speciálisan szabályozható üveggel vannak ellátva, amelynek segítségével állítható a kabinba jutó fény mennyisége, ezáltal mérsékelve a jet leg kellemetlen hatásait.

EVA AIR BUSINESS CLASS

A luxusautóktól a csúcsminőségű repülőgép kabinig
A B787-9-es és 787-10-es Business osztályán a BMW mérnökei által tervezett ülések 58,4 cm szélesek, 180 fokban dönthetők és 193 cm-es ággyá alakítható síkfelülettel rendelkeznek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét. A személyes tárgyak elhelyezéséhez rekeszek lettek beépítve. Az utasok extra nagyméretű HD érintőképernyős monitorokon élvezhetik a fedélzeti szórakoztatórendszer szolgáltatásait. Az itt utazóknak, amennyiben dolgozni támad kedvük egy extra méretű kihajtható asztal áll rendelkezésükre.

 • eva-air-legitarsasag-01
 • eva-air-legitarsasag-04
 • eva-air-legitarsasag-05
 • eva-air-legitarsasag-09
 • eva-air-legitarsasag-16

 • eva-air-legitarsasag-200
 • eva-air-legitarsasag-201
 • eva-air-legitarsasag-220
 • eva-air-legitarsasag-230
 • eva-air-legitarsasag-236

EVA AIR ECONOMY CLASS

A turista osztályon a -jól ismert német autós üléseket is gyártó- RECARO, a legújabb dizájn szerint tervezett ergonomikus bőr üléseket építette be és az ülések közötti távolságot is megnövelték. A fedélzeti szórakoztató rendszert érintő-képernyővel érheti el minden turista utas.

Az EVA Air Boeing 787-9 fedélzete kétosztályos elrendezést követ, mely 304 utas befogadására alkalmas. A fedélzeten 26 business és 278 turista hely áll az utasok rendelkezésére. 

 • eva-air-turista-01
 • eva-air-turista-02
 • eva-air-turista-03
 • eva-air-turista-04
 • eva-air-turista-05

 • eva-air-turista-06
 • eva-air-turista-07
 • eva-air-turista-08
 • eva-air-turista-09
 • eva-air-turista-10

787-10

A 787-10-es törzsközepe 3 méterrel haladja meg a 787-9-esét. Az EVA Air Boeing 787-10 fedélzete is kétosztályos elrendezést követ, mely 342 utas befogadására alkalmas. A fedélzeten 34 business és 308 turista hely áll az utasok rendelkezésére. 

Az EVA Air nemrég kapacitásbővítést jelentett be, mely szerint 2020. február 15-től Boeing 787-10 közlekedik heti 4x a Bécs Bangkok Taipei útvonalon.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

1088 Budapest, Rákóczi út 1-3. III. emelet
Tel: (+36) 30 201 5617
evaair@ceaviation.eu